top of page

TULEVAT KONSERTIT

FUTURE CONCERTS

2020

Kansanlaulutunti verkossa 9.6. klo 18

Tervetuloa laulutunnilleni! Opettelemme kalevalamittaisen runolaulun, jonka esitämme Helsinki -päivän tilaisuudessa pe 12.6.2020 klo 18. Tämä kaikki vaikka kotisoffalta!

Tapahtuma on osa Feel Helsinki -tapahtumaa

Esimakua hieman tässä:

https://youtu.be/Cxi1myUCblE

https://www.feelhelsinki.info/ohjelma/anna-kaisa-liedes-kaikille-avoin-kansanlaulutunti

MENAISET – ÄÄNIMATKOJA

SibaFest

Torstai, tammikuu 30, 2020 klo 19:00 - 20:20

Musiikkitalo, Camerata

 

https://www.uniarts.fi/tapahtumat/ma-28102019-1244/sibafest-%C3%A4%C3%A4nimatkoja

MeNaiset -lauluyhtye on työskennellyt pitkään suomalaisen ja suomalais-ugrilaisten kansojen laulukulttuurien esittäjänä ja tutkijana. Toiminnallaan yhtye haluaa pitää yllä pienten sukukansojemme ääniä, sillä osa laulutyyleistä on jo hävinnyt tai häviämässä.

Äänimatkoja-konsertissa kuullaan sekä muistoja toteutuneista tutkimusmatkoista suomensukuisten kansojen pariin että kuvitteellisia matkoja. Matkan myötä erilaisia äänenkäyttötapoja sisältävä perinnelaulu yhdistyy moderneihin sävellyksiin, sovituksiin sekä ihmisen ääntä monipuolisesti hyödyntävään improvisaatioon.

VILLILINTUJEN PARISSA

To 30.1. klo 17.00
Kino Regina, Keskustakirjasto Oodi

Liput: alk. 15 € Ticketmaster.fi 

DocPointin, Sibafestin ja Kavin ainutlaatuisessa kinokonsertissa nähdään Aho & Soldanin ensimmäinen pitkä dokumenttielokuva Villilintujen parissa (1927).

Elokuvaa säestävät Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän 3. vuosikurssin opiskelijat Emma Myllynen, Verna Kylmänen, Onni Rajaniemi ja Aurora Visa. Äänisuunnittelusta vastaa Musiikkitegnologian opiskelija Elisa Härmä. Ohjaus Anna-Kaisa Liedes
 

http://www.sibafest.fi/-/villilintujen-parissa-kinokonsertti

IKI-TURSO: OODI RUNOLAULULLE      22.-28.2.2020

 

Suomen runolaulun huippunimet järjestävät helmikuussa 2020 Kalevalan päivään huipentuvan festivaaliviikon Oodi runolaululle. Festivaali sukeltaa runolaulun elävään perinteeseen ja tuo sen ilon ja voiman suuren yleisön kuultavaksi. Oodi runolaululle levittäytyy Helsingin keskustan kulttuuritaloihin ja täyttää Keskustakirjasto Oodin, Kansallismuseon, Musiikkitalon ja ravintola Manalan runolla ja laululla.

 

Oodi runolaululle -festivaaliviikon järjestää 20-vuotisjuhlavuotta viettävä Iki-Turso -ryhmä. Ääniteatteriin ja arkaaiseen runolauluun erikoistunut ryhmä sai alkunsa Kalevalan 150-vuotisjuhlavuonna 1999, jolloin kansanmusiikin tutkija ja muusikko, professori Heikki Laitinen kokosi runolauluun ja ääni-improvisaatioon perehtyneitä muusikoita syventymään muinaiseen laulukulttuuriin. Muusikot järjestivät Runolaulun jäljillä -konserttien sarjan Suomen Kansallisteatterin Omapohjassa.  Tämän jälkeen Iki-Turso on kiertänyt Suomea ja maailmaa konsertoimassa ja luennoimassa runolaulusta sekä tehnyt kokeilevia ääniteatteriesityksiä yhdessä ja erikseen.

Iki-Turso työryhmä: Heikki Laitinen, Eila Hartikainen, Taito Hoffrén, Maari Kallberg, Ilona Korhonen, Anna-Kaisa Liedes, Outi Pulkkinen ja Juha Valkeapää. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Tuottaja Eeva Kemppi / 050 58 74 118 / info@ikiturso.fi 

Festivaaliviikon tarkempi ohjelma julkistetaan 8.1.2020: www.ikiturso.fi

bottom of page